کاغذ تحریر تقریبا رایجترین و مرسومترین نوع کاغذ است که برای مصارف گوناگونی ازجمله کاغذ در روزنامه و مجله گرفته تا چاپ کتاب و چاپ کاتالوگ و غیره استفاده میشود . کاغذتحریر دارای سطح بافتدار و چند قسمتی است که باعث میشود درحین نگارش یا چاپ ، جوهر به راحتی جذب بافت کاغذ شود و کیفیت چاپ و ماندگاری آن افزایش پیدا کند . اصلیترین پارامتر در تعیین کیفیت کاغذتحریر خمیر استفاده شده برای ساخت آن است. معمولا کاغذی که برای چاپ کتاب و مجله از آن استفاده میشود ، کاملا سفید است و کاغذ روزنامه و مقواهای نازک ، خمیر تیره تری دارند. به صورت کلی هرچقدر کاغذ سفیدتر باشد، مرغوبیت و قیمت آن بیشتر است و کاغذهایی که رو به قهوهای شدن میروند قیمت و کیفیت پایین دارند .
کاغذ تحریر براساس استاندارهای مختلفی از نظر اندازه تقسیم میشوند . استاندارد ابعاد کاغذ در سریهای مختلفی تدوین شده است . سری A و سری B و غیره. اما همانطور که میدانید ، شناختهشدهترین سری دستهبندی ابعاد کاغذ ، کاغذهای تحریر سری A است . سری A از کاغذ A1 که بزرگترین اندازه است شروع میشود و به کاغذ A10 که کوچترین ابعاد برش کاغذتحریر است ختم میشود . البته که ابعاد بزرگتری هم در سری A وجود دارند که معمولا از این ابعاد تنها برای بستهبندی و ارسال عمده کاغذ در کارخانجات استفاده میشود .
فهرست :
ویژگیهای کاغذ تحریر
دلیل این که کاغذتحریر نسبت به سایر کاغذها استفاده بیشتری دارد و بیش از همه مورد استقبال واقع شد ، ویژگیها و امکانات متعدد آن است . کاغذتحریر رنگ سفیدی دارد که برای خوانایی کاغذ و کیفیت بالای چاپ مناسب است . از آنجایی که تا تبدیل شدن کاغذ به محصول نهایی ، فرآیندهای مختلف چاپ و بستهبندی روی کاغذ انجام میشود ، مقاومت و استحکام کاغذ اهمیت بالایی دارد . کاغذتحریر به دلیل استفاده از خمیر شیمیایی ، مقاومت بسیار بالایی دارد و نیروی زیادی را تحمل میکند . این مقاومت بالا ، یکی از مهمترین ویژگیهای کاغذتحریر در مقایسه با سایر کاغذها است . یکی دیگر از ویژگیهایی که به کاغذتحریر به عنوان یک کاغذ محبوب هویت دادهاست ، ماندگاری و طول عمر بالای آن است . این ویژگی، کاغذتحریر را به یک گزینه مناسب برای نگهداری انواع اسناد و بایگانیهایی که نیاز به ماندگاری بالا دارند، تبدیل میکند . قدرت جذب بالای جوهر یکی دیگر از ویژگیهای کاغذتحریر است . سطح صاف این کاغذ باعث حرکت روان خودکار و مداد بر روی آن میشود و لذت نوشتن را دو صد چندان میکند .
انواع گرماژ کاغذ تحریر
کاغذ تحریر 70 گرمی : معمولاً در چاپ دیجیتال ، مخصوصاً برای کارهای سیاه و سفید ( پرینترها و دستگاه های کپی و نوشت افزار های روزمره ) کاربرد دارد.
کاغذتحریر80 گرمی : برای امور اداری، مکاتبات، چاپ و تقریباً همه مصارف تحریر استفاده میشود (پرکاربردترین گرماژ)
کاغذ تحریر 100 گرمی : این نوع کاغذ دوام و انعطاف پذیری بالاتر دارد و برای چاپ کتابهای مرجع، برخی کاتالوگها ، سربرگ و … استفاده میشود.
کاغذ تحریر 120 گرمی : در این نوع نیز به دلیل سنگینی کمی بیشتر ، جلوه ای حرفه ای تر داشته ; کاربرد آن در برخی از بروشورها ، پاکت ها ، سربرگ ها و ست های اداری و … میباشد .
کاغذ تحریر 140 گرمی : از این کاغذ برای پاکت نامه ، سرنسخه ، صفحات داخل کاتالوگ و بروشور استفاده میشود .
کاغذ تحریر رنگی یا الوان
گرماژهای متفاوتی از این نوع کاغذ تحریر موجود است (60 تا 80 گرم). کاغذ تحریر الوانِ گرماژ پایین در تولید نسخههای دوم و سوم فاکتور ، تراکت و … استفاده و نوع گرماژ بالای آن در تولید کاغذ کادو مصرف میشود .
جهت مشاهده ی انواع دیگر کاغذ ( گلاسه – کرافت – مومی – پوستی – مقوا – ایفلوت – سابلیمیشن – ترنسپرنت و … ) میتوانید اینجا کلیک کنید .
جهت مشاهده ی نمونه کارهای مجموعه ی سرویس های طلایی در اینستاگرام میتوانید اینجا کلیک کنید .