باغ ارم

باغ ارم

باغ ارم در شمال غربی شیراز در خیابان ارم قرار دارد. این باغ تا سال ۱۳۲۵ ه.ش در خارج شهر شیراز و در سمت شمال غربی آن واقع بوده و اطراف آن بیابان و رودخانه و سنگلاخ بوده است با گسترش شهر شیراز به تدریج این باغ در داخل شهر و در شمال غرب آن قرار گرفت و هم اکنون با گسترش بیشتر شهر شیراز به سمت غرب ، این باغ در شمال شهر شیراز قرار گرفته است. عمارت اصلی باغ ارم در سمت غربی باغ قرار دارد. این عمارت رو به مشرق و دارای سه طبقه است و از لحاظ معماری نقاشی حجاری کاشی کاری و گچ بری شاهکار صنعت و هنر دوره قاجاریه است. طبقه زیرین که هم سطح زمین است در وسط دارای یک تالار اصلی به نام حوضخانه است. دو طرف این حوضخانه دو راهرو است و در انتهای هر دو راهرو پله هایی برای رفتن به طبقه بالا ساخته شده است. در دو طرف راهروها نیز دو سالن بزرگ قرار دارد. مجاور سالن ضلع جنوبی آشپزخانه خیلی وسیعی است. طبقه دوم عمارت چنان که گفته شد. در وسط ایوانی بزرگ با دو ستون بلند دارد در پشت ایوان یک سالن بزرگ واقع است و دو جانب آن دو راهرو
می باشد که بالای آن دو گوشوار است و چهار اتاق نیز در طرفین راهروها است. در بالای عمارت باغ ارم هلالی های زیبایی ساخته اند که در اصطلاح معماران محلی فارس به آن ” سنتوری ” می گویند. این هلالی ها با کاشی های رنگین و نقش دار ساخته شده و به شیوه کاشی کاری های دوره زندیه و قاجاریه است. به روی این هلالی ها تصاویری از ناصرالدین شاه قاجار ، داستانهایی از فردوسی و نظامی و
ادبیات کهن فارسی و قصه های مذهبی کاشی کاری شده است.
فضای باغ ارم از لحاظ اسلوب خیابان کشی و درختکاری نه تنها در بین باغ های شیراز بلکه در تمام مناطق کشور ما کم نظیر است. در جلوی نمای عمارت اصلی باغ ارم که مشرف بر باغ است استخر آب نمای بزرگی ساخته شده که تصویر عمارت در آن نمایان میشود.
در این باغ وسیع سرونازهای بلند و زیبایی وجود دارد که سالهای زیادی بر آنها گذشته و موجب شهرت باغ شده است. در میان سروهای باغهای شیراز نیز سروهای باغ ارم زیباتر و جلوه آن خبره کننده تر است.
بلندترین سرو ناز این باغ که قریب سی و پنج متر بلندی دارد بلندترین سروناز شیراز است. این درخت شهرت بین المللی یافته است و نویسندگان و جهانگردان خارجی عکسها و مقالات بسیاری درباره آن منتشر نموده اند.
امروزه باغ ارم همچنان در اختیار دانشگاه شیراز میباشد و در حقیقت به تمام مردم تعلق دارد. در تاریخ ششم تیرماه ۱۳۹۰ در سی و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو باغ ارم شیراز به همراه هشت باغ دیگر ایرانی در فهرست میراث جهانی ثبت گردید.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  سال 1403 سال چه حیوانی است

آدرس ، مختصات ، موقعیت و لوکیشن باغ ارم

جهت مشاهده موقعیت و مکان یابی باغ ارم در گوگل مپ اینجا کلیک کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏
  • اپراتور شماره 1 چاپ و تبلیغات سرویس های طلایی
  • 12 خرداد 1403
  • 281 بازدید
  • بروزرسانی : 12 خرداد 1403

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 
×