پلاتر

پلاتر نوعی دستگاه چاپ است که برای چاپ تصاویر گرافیکی استفاده می شود. این مدل چاپگر می تواند هر نوع عکسی را با عرض زیاد چاپ کند. پلاتر می تواند هر نوع عکس با عرض زیاد جهت ساخت تابلو یا نقشه های صنعتی و انواع شكل ها را چاپ کند. پلاتر می تواند به سادگی با رسم نقطه های منفرد پر شمار گرافیك های پیكسلی خوبی ارائه دهد؛ به همین دلیل است که به آسانی می تواند ترسیم های بزرگی را به تصویر بکشد. این دستگاه در سایت رسمی ویکی پدیا اینگونه تعریف شده است:

” پلاتر یک دستگاه خروجی رایانه ای است که به طور معمول برای چاپ تصاویر یا دیگر ترسیم‌های صفحه نمایش به کار می‌رود. به دلیل توانایی رسام خط، دایره و سایر اشکال، به‌ طور معمول برای تهیه ترسیم‌های فنی و معماری و نیز سایر تصویرهای بُرداری بکار می‌رود.”

کاربرد پلاتر چیست؟

از پلاتر بیشتر برای چاپ نقشه ها و نمودارها استفاده می شود. چاپگرهای معمولی حداکثر می توانند تا سایز A3 چاپ کنند. این درحالی است که در کارهای نقشه کشی به ابعاد بیش از این نیاز است؛ به همین دلیل برای تولید خروجی های بزرگ از پلاتر ها استفاده می شود. دقت پلاتر در تهیه ترسیم ها بسیار زیاد است.

پلاتر برای تهیه متن مناسب نیست، زیرا هر كاراكتر باید به صورت منفرد رسم شود كه بسیار وقت گیر است. شروع كار پلاتر با حركت هد رنگریز متحرک روی یك صفحه كاغذی بزرگ است. هدف از ساخت دستگاه پلاتر اتصال به کامپیوتر، پردازش و ترسیم فرامین ارسالی از کامپیوتر است. این دستگاه نقشه و نمودار های ترسیمی طراحی شده توسط کامپیوتر را بر روی کاغذ می آورد.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  سوالات مربوط به چاپ پلات و بنر و فلکسی

انواع پلاتر

پلاترها از لحاظ کاغذ مصرفی به دو گروه تقسیم می شوند. پلاتر هایی که در آنها از کاغذ خاصی با پوشش ویژه استفاده می شود که به آنها الکترو استاتیک می گویند و پلاترهایی که از کاغذ های معمولی استفاده می کنند. اما به طور کلی این مدل از چاپگر ها انواع مختلفی دارند:

پلاتر ‌های (رسام ها) جوهر افشان

این مدل از پلاتر ها ساختاری همانند چاپگرهای جوهرافشان معمولی دارند که در سایز بزرگتر تصاویر را چاپ می کنند و می توانند اشکال و حروف را هم ترسیم کنند.

پلاتر ‌های(رسام ها) قلمی

این پلاتر ها، با استفاده از یک یا چند قلم رنگی، خطوط را روی کاغذ یا رسانه ای شفاف، رسم می‌کنند. مناسب تهیه متن نیستند، زیرا لازم است هر کاراکتر را به صورت مفرد ترسیم کنند که مستلزم زمان بسیار زیادی است. در کنار اینکه کاراکترها ظاهری ماشینی خواهند داشت، زیرا بدون تعویض قلم نمی‌توان ضخامت خطوط را تغییر داد؛ اما در قالب‌های بزرگتر که ضخامت قلم چندان مهم نیست، این مدل از پلاتر ها می‌تواند به سادگی با رسم نقطه‌های مفرد پر شمار، گرافیک‌های پیکسلی بسیار خوبی ارائه دهد. در حقیقت پلاتر ‌های قلمی می‌توانند به آسانی ترسیم‌های بزرگ را ارائه دهند.

پلاتر‌های الکترواستاتیکی (لیزری)

پلاتر های عریض

پلاتر های کم عرض

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 
×