تولید سررسید اختصاصی

سررسید چیست ؟

به زبان ساده سررسید یا سالنامه همان دفترچه یادداشت روزانه است با این تفاوت که هر صفحه آن دارای تاریخ میباشد . البته امروزه بر اساس کاربردهای فراوان در رشته های مختلف کاری انواع مختلف سررسید به وجود آمده اند که در زیر به شرح آنها میپردازیم ؛ همچنین به خاطر کاربردی بودن سررسید و همچنین عمر طولانی ( یکسال ) میتواند به عنوان یک محصول تبلیغاتی بسیار سودمند نیز مورد استفاده قرار گیرید .
سررسید را میتوان بر اساس اطلاعات صفحات داخلی ، نوع جلد ، نوع صحافی و سایز سررسید طبقه بندی کرد که در زیر به توضیح هر کدام میپردازیم .

اطلاعات صفحات داخلی سررسید

معمولاً از لحاظ محتوایی سررسید دارای 3 بخش است :

  • مقدمه : میتواند شامل تصاویری از نوروز و یا … باشد و همچنین صفحه ای به نام دارنده سالنامه میباشد .
  • صفحات داخلی سررسید : که در واقع همان صفحات یادداشت روزانه تاریخ دار میباشد . البته خود صفحات داخلی معمولاً به 4 مدل مختلف تقسیم بندی میشوند که در ادامه توضیحاتی در این مورد خواهیم داد .
  • بخش پایانی : این بخش معمولاً شامل صفحاتی است که در آن میتوان اطلاعات مهندسی و یا برگه هایی برای یادداشت تلفن و یا برای مشاهده تلفن های ضروری مانند آتش نشانی ، اورژانس و غیره را یافت .

انواع صفحات داخلی سررسید بر اساس تاریخ بندی

بر اساس تاریخ ثبت شده در هر صفحه از سررسید میتوان 4 مدل مختلف سررسید را معرفی کرد :

  • سررسید روزانه ( جمعه جدا ) : در واقع هر صفحه در این نوع از سررسید نماینده یک روز از سال میباشد و در هر صفحه تاریخ یک روز ثبت شده است .
  • سررسید روزشمار ( پنج شنبه و جمعه با هم ) : در واقع این مدل مانند مدل قبلی میباشد فقط روز های پنجشنبه و جمعه به جای اینکه در 2 صفحه متفاوت چاپ شوند ، در یک صفحه چاپ شده اند. این نوع از سررسید مناسب اکثر مشاغل میباشد زیرا اکثراً در روز جمعه تعطیل میباشند و نیازی به یادداشت برداری در روز جمعه ندارند .
  • سررسید دوروز شمار : در هر صفحه این نوع سررسید 2 روز هفته ثبت شده است و برای مشاغلی که یادداشت برداری کمی در روز دارند مناسب است .
  • سررسید هفتگی : در هر دو صفحه این سررسید هفت روز هفته گنجانده شده و برای یادداشت برداری های کوتاه مناسب است .
✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  وابلر

انواع جلد سررسید

معمولاً برای ساخت جلد سررسید از انواع جلدهای سخت با روکش های مختلف استفاده میشود . که این روکش ها میتواند سلفونی ( گلاسه با روکش سلفون مات یا براق ) ، چرم مصنوعی یا طبیعی ، ترمو یا گالینگور باشد . البته بنا به سلیقه و توانایی تولید کننده میتواند از روکش های مختلف دیگری نیز استفاده نماید .

انواع صحافی سررسید

سررسید با توجه به نوع صفحات داخلی آن و حتی نوع جلد میتواند صحافی های مختلفی نیز داشته باشد که از این میان می توان به صحافی ته دوخت (دوختی ) ، فنردوبل یا فنر مارپیچ ، کلاسوری اشاره کرد .

انواع سایز سررسید

البته سایز سررسید میتواند بنا به نظر تولید کننده دلخواه و متفاوت باشد ولی برای کاهش ضایعات و همچنین قیمت تمام شده معمولاً از سایز های استاندارد زیر استفاده میشود :

  • سایز رحلی : بیشتر برای سررسیدهای مدیران استفاده میشود و دارای جای یادداشت بیشتری نسبت به سررسید وزیری میباشد . تقریباً کمی کوچکتر از سایز استاندارد آ4 و تقریباً برابر با ( 21 در 28.5 سانتیمتر ) میباشد .
  • سایز وزیری : این سایز که پر مصرف ترین سایز و مناسب ترین آنها نیز میباشد تقریباً همان سایز ب5 ( 25 در 17.5 سانتیمتر ) میباشد که پس از دور بری در صحافی تقریباً 5 میلیمتر تا 1 سانت کوچکتر مشود. سایز کتاب های درسی نیز معمولاً سایز وزیری میباشد .
  • سایز رقعی : این سایز کوچکتر از وزیری و تقریباً برابر با سایز آ5 استاندارد و برابر با ( 21 در 14.5 سانتیمتر ) میباشد .
  • سایز پالتویی : در دو مدل پالتویی بزرگ و پالتویی کوچک تولید میشود که به ترتیب دارای سایز ( 11.5 در 22.5 سانتیمتر ) و ( 11 در 20 سانتیمتر ) است .
  • سایز جیبی : تقریباً برابر با سایز آ7 استاندارد میباشد و برابر با ( 14.5 در 10 سانتیمتر ) میباشد .
    البته این سایزها به صورت تقریبی میباشد و بنا به نوع صحافی میتواند کمی کوچکتر یا بزرگتر نیز شود .

چاپ سررسید به صورت اختصاصی

از آنجا که سررسید ( سالنامه ) به عنوان یک محصول تبلیغاتی بسیار موثر میتواند مورد استفاده قرار گیرید ، شرکت ها و سازمان های مختلف همه ساله از این موقعیت استفاده کرده و با چاپ سررسید به صورت اختصاصی از وجود یک محصول تبلیغاتی موثر بهره میبرند .
معمولاً چاپ اختصاصی سررسید به 3 روش زیر میتواند انجام شود :

  • چاپ اختصاصی فقط روی جلد : در این روش معمولاً از چاپ سیلک ، طلاکوب یا داغکوب استفاده میشود و لوگو و شماره تلفن های متقاضی بر روی سررسید های از قبل تولید شده چاپ میگردد .
  • چاپ اختصاصی روی جلد و اضافه کردن صفحات تبلیغاتی : در این روش علاوه بر چاپ روی جلد ، بنا به درخواست مشتری میتوان تعدادی صفحات تبلیغاتی از محصولات یا خدمات وی تهیه کرد و به داخل سررسیدهای از قبل تولید شده اضافه نمود و سپس آن را صحافی شده به وی تحویل داد . همچنین بنا به درخواست مشتری میتوان لوگوی سازمان یا شرکت متقاضی را در تک تک صفحات سررسید چاپ کرد .
  • چاپ اختصاصی کامل سررسید : در این روش از جلد تا صفحات داخلی و صفحات تبلیغاتی سررسید همگی بنا به درخواست مشتری به صورت کاملاً اختصاصی چاپ و تولید میشود . البته این روش فقط برای تیراژهای بسیار بالا مناسب میباشد و قیمت تمام شده آن نسبت به دو روش قبلی بالاتر است .
✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  تاریخچه پوستر ، انواع پوستر و کاربرد آن

الف) انواع چاپ روی جلد سررسید

  1. طلاکوب : به طور معمول با استفاده از نوارهای نازک طلایی و نقره ای رنگ؛ متن، لوگو و موارد دلخواه مشتری بر روی جلد سررسید حک یا به اصطلاح کوبیده می شود (طلاکوب و نقره کوب). طلاکوبی روی بیش تر جلدهای سررسید عمل می کند ولی معمولاً برای جلدهای سلفونی و گالینگور از طلاکوبی سررسید استفاده می شود. برای طلاکوب نیاز به تهیه ی کلیشه 3 میلیمتری داریم.
    کلیشه طلاکوبی چیست؟ یک قطعه فلز که معمولاً برای سررسید با قطر 3 میلی متر تولید می شود. ابتدا طرح روی ورق کلیشه برش خورده و سپس روی پایه ی آن متصل می شود. برای تهیه ی کلیشه باید تمامی متون و لوگوها با کیفیت بالا در نرم افزارهایی نظیر Corel Draw یا Illustrator اجرا شود. ضمن اینکه بهتر است از فونت ها و خطوط ضخیم استفاده شود تا نتیجه نهایی وضوح بیش تری داشته باشد.
  2. داغکوب (داغی): همانند چاپ طلاکوب بوده با این تفاوت که در داغی از نوارهای رنگی استفاده نشده و کلیشه مستقیماً روی جلد سررسید کوبیده می شود (داغکوب) و اثر موارد درج شده روی کلیشه بر روی جلد درج می شود. از روش داغکوبی معمولاً برای سررسیدهای جلد چرمی، جلد ترمو و ارگانایزر استفاده می شود. کیفیت چرم روی جلد تاثیر زیادی در واضح بودن موارد حک شده بر روی جلد سررسید دارد.
  3. لیزر : در چاپ لیزر نیازی به تهیه کلیشه نداشته و چاپ مستقیماً توسط اشعه ی لیزر بر روی جلد یا پلاک فلزی سررسید انجام می شود. دقت چاپ در این روش بیش تر بوده و امکان درج جزئیات بیش تری وجود دارد ولی هزینه تمام شده برای چاپ لیزر به مراتب از طلاکوبی و داغکوبی جلد بیش تر است؛ به همین جهت معمولاً برای تبلیغات روی سررسیدهای نفیس نظیر ارگانایزر از چاپ لیزر استفاده می شود.
  4. جلد اختصاصی : در سفارشات با تیراژ بالا ( 500 به بالا ) جلد سررسید به طور اختصاصی طراحی شده، روی گلاسه چاپ می شود و پس از کشیدن سلفون مات یا براق روی آن و جلد سازی بر روی برگه های داخلی سررسید که از قبل چاپ شده صحافی می شود. در این روش همانطور که از توضیحات آن پیداست، سررسید با جلد سلفونی تولید می شود.
✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  تبلیغات ایمیلی

ب) انواع چاپ داخل سررسید

  1. لت گذاری ( صفحات رنگی داخل سررسید ): در این روش به تعداد نیاز مشتری برگه های تبلیغاتی گلاسه یا تحریر به صورت چهار رنگ چاپ می شود و بسته به نوع سفارش مشتری و تیراژ آن در صفحات ابتدایی سررسید، در ابتدای فصول یا انتهای سررسید درج و صحافی ( به اصطلاح لت چسبانی ) می شود.
  2. ترام : در چاپ ترام لوگوی شرکت یا متون دلخواه به صورت کمرنگ و معمولاً با چاپ تکرنگ داخل صفحات سررسید چاپ می شود. چاپ ترام معمولاً روی داخلی های از قبل چاپ شده ی سررسید انجام می شود و زمان زیادی برای انجام آن نیاز است.
  3. چاپ آستر بدرقه : به برگه ی ابتدایی سررسیدهای دوخت و فنری که داخلی سررسید توسط آن به جلد متصل شده است، آستر بدرقه می گویند و بنا به سفارش مشتری می توان در تیراژهای بالا آستر بدرقه را به طور اختصاصی با تبلیغات مشتری چاپ و صحافی کرد.
  4. چسباندن لیبل : به دلیل هزینه بر بودن چاپ های داخل سررسید که ناشی از هزینه و زمانبر بودن صحافی می باشد در تیراژ کم می توان برای مشتریان لیبل ( برگه پشت چسب دار ) با محتوای تبلیغات شرکت مورد نظر چاپ و روی آستر بدرقه یا لت های سررسید چسباند.
  5. چاپ روبان : روبان در سررسیدهای دوخت برای جدا کردن صفحات استفاده می شود و معمولاً ساده می باشد ولی بنا به نیاز مشتری می توان روبان اختصاصی چاپ و در سررسید قرار داد.

price

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 
×