هنگام ارسال یک سند جهت خروجی فیلم یا پلیت توجه کنید که یا فونتهای خود را تبدیل به منحنی کنید یا اینکه همراه سند ارسال کنید.
چنانچه فایل ارسالی به لیتوگرافی تصویر(حتما tiff)باشد دقت کنید که فونت و خط باریک در کار نباشد.تبدیل فایل برداری به تصویر به فونتهای ریز در حد 6 صدمه میزند و رنجه میشود.

برای خط دور نوشته ضخامت 1/0 میلیمتر در چاپ دیده میشود و ضخامت بیش از 1 میلیمتر فونتهای کوچک را از ریخت میاندازد.خط دور نوشته هایتان را با یکی از رنگهای cmyk ترجیحا k رنگ کنید.استفاده از چند خط دور چند رنگ احتمال تار شدن چاپ را میدهد.

بین حروف فارسی با دادن خط دور خطوط زائدی نمایان میشود که برای از بین بردن آنها در کرل باید نوشته را weld کنید.در این حالت نوشته از فونت تبدیل به یک خط میشود.

در طراحی دقت کنید نوشته های خود را زیاد به لبه کار نزدیک نکنید.فاصله لازم در انواع چاپ فرق میکند.

اصولا دو دسته نرم افزار گرافیکی داریم.نرم افزارهای برداری مثل کرل دراو و فری هند.نرم افزارهای بیت مپ مثل فتوپینت و فتوشاپ
در نرم افزار برداری خط و اشکال بر اساس روابط و فرمولهای ریاضی رسم میشوند.مثلا در زمان رسم یک دایره این دایزه بدون کنگره است.اما در بیت مپ رسم اشکال بر اساس نقاط تاریک و روشن میباشد.که وقتی بزرگ میکنید گوشه های پیکسل کنگره دار است
برای همین بهتر است خروجی کار شما از برداری باشد.

گاهی برخی از طراحان گرافیک تازه کار برای انتقال فایل خود به لیتوگرافی دچار سردرگمی می شوند. این مشکل ناشی از عدم آشنایی آنان با ساختار کلی سیستم عامل و عملکرد کلی نرم افزارهاست. همیشه بایستی سعی کرد تا اطلاعات به شکل طبقه بندی شده در ذهن جاگیرد همچنین عملکرد هر بخش را می توان با آزمون و کنترل آن به خوبی دریافت این بهترین شیوه یادگیری هر نکته ای است بنابراین هر جه را دقیق متوجه نمی شوید با این دید که می خواهید آن را آموزش دهید بررسی کرده و به شکل طبقه بندی شده درآورید تا هنرجویان خیالی شما نیز مطلب را خوب دریافت کنند. اما این نکته که چگونه می توان فایل را به لیتوگرافی منتقل کرد یا به عبارت دیگر راه های انجام این کار کدام است.
در نظر داشته باشید بسیاری از روش ها در مورد همه نرم افزارها صادق است و در مجموع همه نرم افزارها به یک شکل عمل می کنند. در اینجا روش های کلی گفته می شود که ممکن است در موردی خاص امکان انجام نداشته باشد مثلاً نرم افزار Word امکان Export کردن به فرمت Tiff را ندارد اما این امکان در FreeHand, CorelDRAW و بسیاری دیگر از نرم افزارها وجود دارد. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در اینجا کاری به ساختار کلی نرم افزار نداریم مثلاٌ اینکه Word جزو نرم افزارهای واژه پرداز است و اصولاٌ این دسته از نرم افزارها چنین امکانی را در اختیار قرار نمی دهند اما شاید در آینده نیاز به این امکان تولید کنندگان را وادار به قرار دادن آن در نرم افزار کند.
در حالت کلی و در هر نرم افزاری که هستید و هر کار گرافیکی همچون کارت ویزیت، بروشور، کاتالوگ، سربرگ، فولدر، کتاب و … که انجام می دهید راه حل های انتقال سند مشابه است. به این نکته نیز کاری نداریم که برای ارسال کار به لیتوگرافی سند یا فرم مربوطه را آماده کرده اید یا نه.
تنها چیزی که در اینجا مهم است انتقال و شیوه های آن است.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  طرح های تقویم 1396 کتابخانه و لوازم تحریر

روش 1- تبدیل به Tiff
این کار معمول و متعارف است و از دید لیتوگرافی بی دردسر. بدین صورت که از منوی File در نرم افزاری که کار را در آن انجام داده اید Export را انتخاب کرده و فایل را به فرمت Tiff و با تعیین پارامترهای لازم ذخیره نمایید.
فایل بدست آمده یک فایل مستقل است که نه فونت می خواهد و نه چیز دیگر فایل را لیتوگرافی به راحتی باز کرده و کار مورد نظر شما را روی آن انجام می دهد مثلاٌ تهیه فیلم و به دنبال آن زینک و چاپ.
هرچند تبدیل کردن به Tiff نکته های ریز و ظریفی دارد طراح گرافیک حرفه ای را از تبدیل فایل برداری به آن منع می کند اما چون در این مقاله نیز بحث در این مورد نیست می گذریم.

روش 2: انتقال فایل با فرمت محلی از نرم افزارهای برداری
هر نرم افزاری یک فرمت محلی دارد مثلا ٌ CorelDRAW با فرمت cdr شناخته می شود به عبارت دیگر چنانچه فایل خود را ذخیره کنید غیر از نامی که به آن می دهید یک نام سه حرفی نیز به دنبال یک نقطه در آن قرار می گیرد مثلاٌ Graphic.cdr به همین ترتیب فرمت محلی FreeHand به شکل Fhlo یا Fh11 بسته به نسخه نرم افزار خواهد بود. انتقال فایل به فرمت محلی نکته هایی دارد از جمله اینکه لیتوگرافی مورد نظر شما بایستی همان نسخه یا نسخه های جدیدتر نرم افزار مورد نظر شما را داشته باشد. در غیر اینصورت فایل شما در لیتوگرافی باز نخواهد شد مشکلی که در مورد فرمت تصویری Tiff وجود نداشت.
غیر از این مشکل مسئله فونت نیز در این دسته از نرم افزارها وجود دارد برای این منظور دو راه وجود دارد یا اینکه فونت های خود را از حالت فونت خارج کنید (Convert to path در فری هند و Carve یا Weld در CorelDRAW ) که در اینصورت مشکلی از بابت فونت نخواهید داشت یا اینکه به همراه فایل خود فونت های مورد استفاده را نیز ارسال نمایید که در این حالت لیتوگرافی بایستی فونت های مورد استفاده در سند شما را در ویندوز یا هر سیستم عامل دیگر که دارد نصب کند.
نکته 1) در نرم افزارهایی چون QuarkXPress امکان تبدیل فونت به منحنی وجود ندارد بنابراین در این حالت بایستی حتماٌ فونت های مورد استفاده به همراه فایل سند ارسال گردد.
مسئله دیگر در استفاده از فرمت محلی تصویر بکار رفته در سند می باشد در این مورد نرم افزارها به دو دسته تقسیم می شوند:
1- آنهایی که تصاویر به همراه ذخیره فایل در خود فایل ذخیره می شود مثل CorelDRAW و Word
2- آنهایی که تصاویر به شکل مجزا از فایل ذخیره می گردد و فایل مورد نظر تنها حاوی متن و لی آوت و لینک یا آدرس قرار گیری تصاویر است در این دسته از نرم افزارها بایستی حتماٌ تصاویر نیز به همراه فایل مورد نظر ارسال گردد.
در این گروه امکانی به نام Collect for out put قرار دارد که همه تصاویر و … را یکجا جمع می کند از جمله نرم افزارهای این گروه FreeHand و QuarkXPress را می توان نام برد. طراحان گرافیک حرفه ای به دلیل حسن هایی که در چاپ با این روش وجود دارد همه مشکلات احتمالی اش را به جان می خرند.
روش 3- تبدیل به pdf
این روش نیز کارآیی بالایی دارد و به نوعی برای هر دو طرف معامله کارآمد است هر چند به راحتی تبدیل کردن به تصویر نیست. اما قابلیت های فراوان فرمت pdf این فرمت را تبدیل به یک فرمت عمومی کرده است.
معمولا در نرم افزارهای گرافیکی گزینه ای بنام Export to PDF وجود

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  بهینه سازی تصاویر با نرم افزار فتوشاپ برای وب

price

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏
برچسب‌ها:, ,
  • اپراتور شماره 1 چاپ و تبلیغات سرویس های طلایی
  • 1 بهمن 1394
  • 883 بازدید
  • بروزرسانی : 28 آبان 1400

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 
×