ضمن تبریک سال نو ، از تاریخ 6 فرودین آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستیم. سفارشات ثبت شده از تاریخ 14 فروردین ، پردازش خواهد شد.

اصولاً در حین سفارش کار از سوی مشتری نوع کار و نوع چاپ آن مشخص می‌شود؛ مثلاً اگر مشتری نایلون تبلیغاتی بخواهد واضح است که باید با چاپ سیلک باشد اما اگر ساک تبلیغاتی کاغذی بخواهد هم می‌توان از طریق چاپ افست و هم چاپ سیلک سفارش او را آماده کرد.

پس قبل از طراحی باید مشخص کنید که طرح باید به چه روش چاپ شود تا بر اساس نوع چاپ طراحی را انجام دید و فرمت رنگی کار را مشخص کنید.

 انواع چاپ:

1- چاپ سیلک

2- چاپ افست

3- چاپ ملخی

4- چاپ لترپرس

چـــــــاپ سیــــــلــــــک

چاپ سیلک توسط وسیله‌ای کوچک انجام می‌شود که در منزل نیز می‌توان توسط آن کارکرد. دستگاه چاپ سیلک وسیله‌ای کوچک و قابل‌حمل است که یک چهارچوب دارد و بسته به ابعاد کار متغیر است. این دستگاه یک وسیله مکانیکی است که یکی از اجزای آن توری نام دارد؛ رنگ از روی این توری‌ها بر روی کار قرار می‌گیرد.

همان‌طور که قبلاً گفته شد نوع چاپ برای طراحی بسیار مهم است، طرحی که قرار است چاپ سیلک شود باید دارای نقاط درشت باشد، درواقع یعنی طرح باید واضح بوده و محدوده رنگ‌ها (اگر قرار است بیشتر از یک رنگ استفاده شود) مشخص‌شده و ترجیحاً کمی فاصله‌دار باشند. این کار به این منظور است که رنگ‌ها در هم ادغام نشود.

 مراحل چاپ سیلک به‌صورت زیر می‌باشد:

1-اولین کار طراحی طرح، با توجه به اصول ذکرشده است.

2- از روی طرح پرینت سیاه‌وسفید در ابعاد لازم برای چاپ گرفته می‌شود مثلاً برای چاپ روی نایلون کادر وسط نایلون را در نظر گرفته و طرح را با آن ابعاد پرینت می‌گیریم.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  بنر تسلیت

3- کاغذ پرینت شده را به روغن پارافین آغشته کرده تا کاملاً شفاف شود.

4- روی توری دستگاه سیلک داروی مخصوص کار سیلک را زده و صبر می‌کنیم تا خشک شود

5- طرح روغن‌زده شده را به توری پرس می‌کنیم.

6- میز نور را روشن کرده تا به طرح نور تابانده شده و طرح روی توری منعکس شود مدتی صبر می‌کنیم این زمان به نوع داروی مصرفی سیلک بستگی دارد.

7- بعد از انعکاس طرح بر روی توری آن را با آب شستشو داده و می‌گذاریم خشک شود.

مراحل انجام‌شده را به‌اصطلاح تهیه شابلون یا کلیشه می‌گویند

8- شابلون را به دستگاه سیلک بسته کار را (کاغذ، نایلون و…) در زیر دستگاه به‌دقت قرار می‌دهیم.

9- رنگ را روی توری ریخته و با کاردک مخصوص آن را بر روی توری می‌کشیم.

10- بعد از اتمام رنگ ریزی کار را از زیر دستگاه برداشته و پهن می‌کنیم تا خشک شود. برای کار نایلون عمدتاً از طناب جهت خشک‌کردن استفاده می‌کنند. در بعضی موارد نیز از مواد خشک‌کن در رنگ برای سریع‌تر خشک شدن کار کمک می‌گیرند.

11- برای هر تعداد رنگ یک توری (شابلون) تهیه می‌شود.

12- از کلیشه‌ها یا همان شابلون‌ها می‌توان در نوبت‌های دیگر چاپ سیلک نیز استفاده کرد.

13- از چاپ سیلک بیشتر برای چاپ روی انواع نایلون، پلاستیک‌های دسته‌دار، کر افت (ساک‌های کاغذی) ظروف یک‌بارمصرف، تی‌شرت‌های تبلیغاتی و…استفاده می‌کنند.

البته این عمل را می‌توان با دستگاه‌های که مخصوص این‌گونه چاپ‌ها هستند نیز انجام داد که به آن چاپ تامپو می‌گویند. این چاپ به‌مراتب کیفیت بهتری نسبت به چاپ سیلک دارد.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  چاپ استیکر چیست

با این دستگاه می‌توان چاپ چهار رنگ را روی نایلون انجام داد. در این نوع چاپ رنگ به‌راحتی از پلاستیک جدا نمی‌شود اما اگر در چاپ سیلک از مواد خوبی استفاده نکنند رنگ به‌راحتی از پلاستیک کنده می‌شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏
برچسب‌ها:, , ,
  • اپراتور شماره 1 چاپ و تبلیغات سرویس های طلایی
  • 22 آبان 1397
  • 811 بازدید
  • بروزرسانی : 28 آبان 1400

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 

ضمن تبریک سال نو ، از تاریخ 6 فرودین آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستیم. سفارشات ثبت شده از تاریخ 14 فروردین ، پردازش خواهد شد.

×