ضمن تبریک سال نو ، از تاریخ 6 فرودین آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستیم. سفارشات ثبت شده از تاریخ 14 فروردین ، پردازش خواهد شد.

چاپ سیلک
چاپ سیلک چیست ؟

چاپ سیلک یا (سیلک‌ اسکرین) روشی برای چاپ تصویر است . از آنجایی که در چاپ سیلک از شابلون‌هایی که جنس پارچه یا توری دارند استفاده می‌شود، به آن چاپ سیلک ( پارچه ) می گویند . این نوع دستگاه چاپ بسیار کوچک و قابل‌ حمل میباشد که با استفاده از چهارچوبی که دارد و بسته به ابعاد کار متغیر است و تغییر میکند. با این روش میتوان بر روی مواد مختلف چاپ‌ های تک‌رنگ یا چندرنگ انجام داد. با چاپ سیلک میتوان روی انواع مواد مانند پارچه و چینی و سرامیک و فلز و … انواع تصاویر را چاپ کرد. با این چاپ میتوان روی اجسام با شکلهای مختلف و غیر مسطح نیز چاپ انجام داد ; که از این نظر در بین روش‌ های چاپی منحصر به ‌فرد و خاص میباشد . این نوع چاپ برای چاپ و تبلیغات و به عنوان هدایای تبلیغاتی برای ثبت برند و لوگوی شرکت ها بر روی اشیای گوناگون مانند تقویم و سررسید و لیوان و کاغذ به عنوان تبلیغات بکار می‌رود .

این نکته را در نظر داشته باشید که نوع چاپ برای طراحی بسیار مهم است . طرحی که قرار است چاپ سیلک انجام شود باید دارای نقاط درشت باشد . درواقع یعنی طرح باید واضح بوده و محدوده رنگ‌ها مشخص‌ شده باشد و ترجیحاً کمی فاصله ‌دار باشند . این کار به این معنی است که رنگ‌ها در هم ادغام نشود .

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  چاپ پرچم
انواع چاپ سیلک

چاپ سیلک را با توجه به نوع شابلون، مواد به کار رفته، برجسته یا مسطح بودن چاپ و … به دسته‌ها و انواع مختلفی تقسیم می‌کنند. در میان انواع مختلف چاپ سیلک می‌توان گزینه‌های زیر را به عنوان پرکاربردترین آن‌ها دانست :

چاپ معمولی ، با لاک حساس برجسته آبی ، ترام ، پلاستی زول ، اورینت ، PVC ، پلاستیزول ، دیسکو ، فلوک و چاپ پفکی

هر یک از انواع چاپ‌سیلک کاربردهای مختلفی دارند. اصولاً هرچقدر که سوراخ‌های روی توری یا پارچه شابلون ریزتر باشد کیفیت تصاویر نهایی بالاتر می‌رود. به همین دلیل انواعی از چاپ‌سیلک که می‌توانند با شابلون‌های دارای سوراخ‌های کوچکتر کار می‌کنند برای چاپ کاربرد بیشتری دارند.

کاربرد چاپ سیلک در صنعت :

از دستگاه چاپ‌سیلک در صنایع خودرو سازی ، پلاستیک ، الکترونیک ، کالاهای پزشکی ، مواد غذایی و لبنی ، لوازم ورزشی ، اسباب بازی ، محصولات بهداشتی و آرایشی ، مواد شوینده و پاک کننده ، ظروف یکبار مصرف ، هدایای تبلیغاتی ، نایلون ، نایلکس ، تقویم ، سرسید ، جعبه ، کارتن ، پارچه ، چرم ، جلد مدارک ، پوشه دکمه دار ، برچسب ، پلاک ، چاپ بادکنک ، چاپ لیبل قطعات صنعتی ، لنت خودرو ، فلیتر روغن خودرو ، فیلتر هوا خودرو ، قطعات لوازم خانگی ، جارو برقی ، ماشین لباسشویی ، بخاری،سطل روغن ، سطل ماست ، ظروف غذا ، ظروف چینی ، صنعت کاشی ، تابلوهای راهنمایی و رانندگی ، پلاک منازل و … میتوان بهره برد. همچنین کاربرد بسیاری در صنعت و در بازار چاپ هدایای تبلیغاتی دارد .

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  تا چه اندازه با واژه نظارت چاپ آشنا هستید؟
تفاوت چاپ سیلک دستی و اتومات :

در چاپ‌سیلک دستی و اتومات شابلون ها دقیقا یکسان هستند و تمام اصول و مراحل چاپ رنگی هم یکی میباشد فقط در چاپ‌سیلک اتومات عمل کاردک کشی به صورت اتومات انجام میشود . البته به این معنا نیست که نیاز به کاربر نداشته باشند بلکه برای عمل چاپ نیاز به یک اپراتور است ، در سیلک دستی هم نیاز به یک اپراتور است ولی سرعت کار کمتر است. تفاوت دیگر در قیمت است که قیمت سیلک اتومات بیشتر از دستی است و خرابی و خدمات پس از فروش آن ضعیف تر و هزینه تعمیر نگه داری آنها بالا است که باعث شده که اکثرا به سیلک دستی را انتخاب کنند .

چاپ سیلک چگونه انجام می شود ؟

وسیله مورد نظر برای چاپ را روی صفحه دستگاه می گذاریم . سپس شابلون ها را روی آنها میگذاریم .( باید چند میلیمتر با شیء فاصله داشته باشد تا با فشار کاردک رنگ داخل چار چوب روی شیء را چاپ کند ) . البته در طول عملیات چاپ باید تور همیشه تمیز شود ، میز رنگی نشود ، زیر توری رنگی نباشد و ضخامت تور با نوع شیء مورد نظر هماهنگ باشد . بعد از عمل چاپ ، چنانچه به شابلن و طرح روی آن برای چاپ دفعات آینده نیاز باشد فقط با ریتاردر تمیز و بعد با آب شسته و خشک شده و در محل مناسب قرار می گیرد . برای چاپ حروف نازک و حروف و ارقام ریز، طراحی زیادی لازم است و نکته مهم دیگر تمیز بودن اشیاء در هنگام کار چاپ است . بعد از عمل چاپ ، برای بسیاری از اشیاء ، محلی برای خشک کردن باید وجود داشته باشد. در کارگاههای سنتی از طناب و گیره لباس برای آویزان کردن اشیاء و خشک کردن بهره می گیرند . اما در کارگاههای حرفه ای تر قفسه ای برای خشک کردن استفاده می شود و یا از هیتر حرارتی بهره می گیرند و یا با استفاده از رنگ زمان خشک کردن را به حداقل می رسانند .

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  چاپ بروشور تبلیغاتی ویژه کاندیدای دوره انتخابات مجلس در شیراز
مزایای چاپ سیلک :

سادگی و راحتی کار با این روش مهمترین مزیت چاپ سیلک است .

تنوع در کار با رنگها که سبب می شود بتوانیم با استفاده از رنگهای مختلف توانایی چاپ بر روی انواع سطوح را داشته باشیم .

سرعت بالای چاپ سیلک باعث میشود در زمان کمتری تعداد بیشتری کار چاپ کنیم .

چاپ سیلک در مقایسه با دیگر روش های چاپی ، ارزان تر و مقرون به صرفه بودن آن در چاپ تیراژ نیز یکی دیگر از مزیت های این روش است .

برای راه اندازی یک کارگاه نیاز به محیط زیادی نیست و می توان در محیطی با متراژ حداقل ۱۲ متر مربع نیز کارگاه کوچکی را ایجاد کرد .

امکان چاپ بر روی مواد مختلف از جمله : نایلکس و نایلون، تقویم دیواری ، چرم ، مقوا ، کفش ، کیف ، جعبه های مختلف از جنس کارتن ، تابلوهای هنری ، گونی ، پارچه و …

معایب چاپ سیلک :

برای چاپ با رنگ‌های مختلف باید هزینه و زمان بیشتری صرف کرد .

با چاپ سیلک نمیتوان بر روی اشیای خیلی کوچک ، چاپ انجام داد .

این روش نسبت به سایر روش‌ها کمی پیچیده‌تر است .

چاپ سیلک با محیط زیست همخوانی ندارد .

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏
  • اپراتور شماره 1 چاپ و تبلیغات سرویس های طلایی
  • 20 خرداد 1401
  • 1036 بازدید
  • بروزرسانی : 22 اردیبهشت 1402

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 

ضمن تبریک سال نو ، از تاریخ 6 فرودین آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز هستیم. سفارشات ثبت شده از تاریخ 14 فروردین ، پردازش خواهد شد.

×