دستگاه چاپ بنر

دستگاه چاپ بنر یک ماشین صنعتی است که دارای قابلیت چاپ بر روی متریال های مختلف است . طرح چاپ از قبل به کمک نرم‌افزارهای طراحی آماده شده و دستگاه از طریق آن به صورت دقیق عملیات چاپ را انجام می دهد .
استفاده از دستگاه چاپ بنر در سال های گذشته با افزایش همراه بوده است. در حالی که تا همین 20 سال پیش هیچ خبری از دستگاه چاپ بنر در ایران نبود، امروز با تعداد بسیار زیادی از این دستگاه ها در جای جای ایران مواجه هستیم که مشغول به فعالیت در زمینه چاپ و تبلیغات هستند.

دستگاه چاپ بنر چیست؟

اما دستگاه چاپ بنر چیست و چگونه کار می کند؟ دستگاه چاپ بنر یک دستگاه صنعتی تمام عیار است که می تواند بر روی متریال های مختلف چاپ کند. چاپ دقیق و بدون مشکل بر روی بنر ، فلکسی، استیکر و … می تواند کمک فراوانی به آن دسته از افرادی کند که در زمینه تبلیغات نیاز به سرعت و کیفیت دارند.

روند ارسال چاپ به دستگاه چاپ بنر

دستگاه چاپ بنر یک چاپگر است پس در نتیجه برای کار کردن در درجه اول به یک طرح نیاز دارد . طراح طرح را در نرم افزارهای مختلف فراهم می کند . این طرح باید از نظر رنگ به گونه ای باشد که قابلیت چاپ با این دستگاه فراهم شود وگرنه طرح به خوبی چاپ نخواهد شد.

مهمترین ویژگی در مورد طرح، سبک رنگ آن است. سبک رنگ باید به گونه ای انتخاب شود که برای چاپ مهیا باشد. بهترین سبک رنگ برای چاپ با دستگاه چاپ بنر، CMYK است. این سبک دقیقا بر اساس چهار رنگی که درون چاپگر وجود دارد تنظیم می شود و رنگ های نمایش داده شده در صورتی که هد درست کار کند همانی است که به چاپ می رسد.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  هولوگرام چیست

یکی از مواردی که طرح چاپی باید داشته باشد این است که این طرح رزولوشن و سایز مناسبی را به خود اختصاص داده باشد. در واقع دستگاه چاپ بنر انچه را که دریافت می کند چاپ می کند و اگر کیفیت طرح خوب نباشد طرح چاپی نیز آنقدرها خوب نخواهد بود.

استفاده از طرح های وکتور که نرم افزارهایی مثل کارل و یا ایلاستریتور ایجاد می کنند گزینه بسیار مناسبی برای چاپ با دستگاه بنر است تا کیفیت در حد بسیار بالایی قرار گیرد. استفاده از رنگ های مناسب در طراحی طرح چاپی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که اگر طرح به صورت CMYK باشد مشکلی وجود نخواهد داشت.

نحوه کار کردن دستگاه چاپ بنر

دستگاه چاپ بنر کارایی ساده ای دارد . این دستگاه یک طرح را دریافت و بعد چاپ می زند. این روند ساده البته نیاز به مواردی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

وقتی که اپراتور دستگاه چاپ بنر طرح را از طراح یا مسئول سفارشات چاپخانه تحویل می گیرد، در ابتدا آن را بررسی می کند تا از نظر ظاهری ایرادی نداشته باشد. ممکن است در طرح نوشته هایی باشد که بهتر است اپراتور از نظر غلط املایی و تایپی نیز آن را چک کند.

بعد از اینکه طرح چاپی به صورت کامل چک شد، اپراتور باید طرح را به نرم افزار ریپ بسپارد تا به یک فایل قابل چاپ تبدیل شود. نرم افزار ریپ قسمت حیاتی و مهم در چاپ با دستگاه چاپ بنر است. در واقع نرم افزار ریپ طرح را دریافت کرده و آن را به کدهایی تبدیل می کند که قابلیت خواندن توسط دستگاه چاپ بنر را داشته باشد. در صورتی که این نرم افزار وجود نداشته باشد به هیچ عنوان نمی توان دستور چاپ برای دستگاه بنر ارسال کرد.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  چاپ عکس روی شاسی

در دستگاه ریپ میزان Pass چاپ نیز مشخص می شود. در واقع Pass میزان دفعاتی را مشخص می کند تا قسمتی از چاپ تکمیل شود. اگر چاپ به صورت 1pass برنامه ریزی شود یعنی هر قسمت از طرح تنها در یک مرتبه چاپ می شود. در حالی که در چاپ 2pass وضعیت فرق می کند و باریکه اول چاپ به صورت کم رنگ چاپ شده و در بار دوم در حالی که باریکه بعدی به صورت کم رنگ چاپ می شود، باریکه اولیه کامل می گردد. هرچه میزان “پس” بالا رود کیفیت چاپ هم بالاتر می رود اما مصرف جوهر بیشتر شده و هزینه تمام شده یک متر چاپ به مراتب افزایش پیدا می کند. علاوه بر این، زمان چاپ 2pass به مراتب از چاپ 1pass بیشتر است و همین موضوع می تواند هزینه های تمام شده چاپ را برای چاپخانه افزایش دهد و اپراتور مجبور باشد بیش از یک شیفت به کار مشغول شود.

وقتی که دستور چاپ توسط نرم افزار ریپ به دستگاه اعلام شود ، دستگاه شروع به فرایند چاپ می کند . کرییج دستگاه که قسمتی از دستگاه چاپ بنر است از قسمت خوابگاه یا استراحتگاه خود بیرون آمده و برای چاپ اماده می شود . این کرییج به وسیله زنجیر دستگاه و بر روی ریل حرکت کرده و به صورت افقی 1pass از چاپ را روی متریال پرینت می کند . در صورتی که در نرم افزار ریپ اینگونه تنظیم شده باشد که در حین برگشت هم یک چاپ بزند ، در حین برگشت به سمت خوابگاه یک ردیف دیگر چاپ می زند وگرنه بر می گردد و دوباره از نقطه شروع ردیف دوم را به چاپ می رساند.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  نکاتی کلیدی درباره Cpc

غلتک ها و رول باز کن باید در هنگام چاپ بتوانند به وظایف خود به خوبی عمل کنند . غلتک ها با رد شدن کرییج از کل متریال ، آن را یک پاس جلوتر می آورند تا اماده چاپ شود.

در حین پایین آمدن چاپ روی دستگاه چاپ بنر، رنگ روی متریال به وسیله هیتر روی دستگاه و فن نصب شده بر روی آن خشک می شود و اگر دستگاه رول جمع کن اتوماتیک داشته باشد به وسیله آن جمع آوری می شود. بهتر است اگر بنر قرار است به صورت تکی به مشتری تحویل شود، قبل از جمع آوری با کاتر آن را ببرید.

به عنوان نکته پایانی باید بگوییم که این دستگاه و رنگی که در این دستگاه استفاده می شود، چاپی مناسب نصب در فضای بیرون را ارائه می دهد. چه از نظر کیفیت و چه از نظر مضراتی که رنگ این دستگاه دارد، بنر چاپ شده باید در محیط باز نصب شود. بهتر است فاصله دیده شدن نیز به گونه ای باشد که نزدیک شدن به آن سخت باشد تا کیفیت آن مشخص نشود چرا که بهترین چاپ بنر نیز در انتها کیفیت فوق العاده ای ندارد و اگر از نزدیک به آن دقت شود رنگ ها کاملا مشخص هستند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 
×