روز جنگل

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ روز بیست و یکم مارس (اول فروردین) را با هدف حفاظت و ارتقای سطح آگاهی‌ مردن و دولت ها از نقش و جایگاه جنگل‌ها در تحقق توسعه پایدار به عنوان روز جهانی جنگل اعلام نمود.به همین مناسبت همه ساله در همین روز کشورهای جهان با هدف جلب مشارکت عمومی در فرایند برنامه‌ریزی و انجام فعالیت‌های مرتبط با جنگل از طریق برگزاری کمپین‌های درختکاری و توسعه فضای سبز در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی تشویق می گردند.

هدف اصلی این روز ارج نهادن به نقش بی‌بدیل و تاثیرگذار جنگل ها در نیل به توسعه پایدار و حفظ بستر حیات برای بقای انسان و همه موجودات زنده است.

روز جهانی جنگل هر ساله توسط مجمع جنگل ملل متحد با موضوعی خاص نامگذاری می‌شود. در همین ارتباط مراسم بزرگداشت روز جهانی جنگل در سال ۲۰۱۷با عنوان «جنگل‌ها و انرژی» نامگذاری شده است.

انرژی حاصل از چوب: از منابع اصلی انرژی تجدید شونده در جهان

چوب حدود ۴۰ درصد از منابع فعلی انرژی تجدیدشونده جهان را در مقایسه با انرژی خورشیدی، برق-آبی یا بادی تامین کرده و نقش مهمی را برای تولید انرژی درکشورهای درحال توسعه و برخی از کشورهای صنعتی ایفا می­نماید. امروزه حدود ۵۰ درصد از میزان چوب تولیدی جهان (حدود ۸۶/۱ میلیارد مترمکعب) به صورت انرژی جهت پخت و پز، گرمایش و تولید برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. چوب برای ۴/۲ میلیارد نفر در سراسر جهان به معنای منبع قابل اتکایی جهت پخت و پز و داشتن وعده غذایی و آب گرم و محل سکونت پر از آرامش و صمیمی محسوب می‌گردد.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  روز جهانی کار و کارگر

انرژی حاصل از چوب: عامل محرک توسعه اقتصادی

حدود ۸۸۳ میلیون نفر به صورت تمام­ وقت یا نیمه ­وقت در کشورهای در حال توسعه در بخش انرژی چوب اشتغال دارند.

نو‌سازی بخش انرژی حاصله از چوب می­تواند نقش بسزایی در پیشبرد اهداف اقتصاد روستایی و ایجاد انگیزه برای توسعه شرکت‌­ها ایفاء نماید. بدین معنا که سرمایه­ گذاری‌های کلان در تولید انرژی از منابع چوبی و تولید سوخت­ های جدید از چوب می­تواند منابع درآمدی بیشتری را جهت تحقق مدیریت پایدار جنگل فراهم نموده و در نهایت منجر به رشد بیشتر بخش جنگل­ و اشتغال‌زایی آن گردد.

چوب و درختان: زندگی شهری بهتر و قبوض انرژی کمتر

کاشت درخت و ایجاد فضای سبز در مناطق استراتژیک شهری می­تواند دمای هوا را بین ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد خنک‌­تر کند.

انرژی حاصل از چوب: کاهش اثرات تغییرات اقلیمی و کمک به توسعه پایدار

در مقیاس جهانی، جنگل­ها حدود ۱۰ برابر میزان مصرف اولیه انرژی سالانه جهان را در خود دارند. بنابراین از پتانسیل قابل توجهی به عنوان منابع تجدیدشونده جهت رفع نیازهای جهانی برخورداند.

نقش جنگل‌­های در حال و آینده اقتصاد سبز در سطح جهان

سرمای‌ه­گذاری بیشتر در فناوری های جدید و در جنگل­های تحت مدیریت پایدار، عامل اصلی افزایش نقش جنگل ها به عنوان منبع اصلی انرژی تجدیدشونده است. بدین ترتیب ما عملا با این کار بر روی آینده ای با ثبات و روشن برای خود و تحقق اهداف توسعه پایدار و اقتصاد سبز سرمایه­ گذاری می­کنیم.

قطعا افزایش مناطق جنگلی تحت مدیریت پایدار توسط خانوارها و جوامع محلی می­تواند برای میلیون­ها نفر در کشورهای در حال توسعه، امکان دسترسی به انرژی ارزان، پایدار و تجدید شونده را فراهم سازد.

✔️ پیشنهاد مقاله مرتبط :  4 اکتبر - روز جهانی اسکان بشر

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

بله
خیر
از ارسال بازخورد شما برای ارتقای کیفیت مطالب سپاسگزاریم 🌹🙏
برچسب‌ها:, , ,
  • اپراتور شماره 1 چاپ و تبلیغات سرویس های طلایی
  • 25 آذر 1397
  • 1617 بازدید
  • بروزرسانی : 23 فروردین 1403

اشتراک گذاری :  |   |   |   |   |   | 
×